2013. április 4., csütörtök

Alkotók és alkotásaik - Dobó Eszter és az ESZTERDA





Ez a mese igazából ott kezdődik, hogy minden kézműves munkától  meghatódottságot érzek. Valamiféle tisztaság, igaziság jelenlétei számomra ebben a világban. Személyesen kevés alkotót ismerek. Eszter közéjük tartozik.
Nem csak egyszerűen kedvenc alkotóink egyike, régi jó barátunk. Tisztelem, ahogy három kisgyermekes közgazdász anyukaként neki fogott megteremteni egy saját világot.
Babái nálunk nem egyszerűen lakásdekorációk, kicsit lakótársaink lettek. Humort, életet hoznak az életünkbe. Nap mint nap szemezünk egymással,rendezgetem a kezeket, lábakat, copfokat. Nem tudok simán elmenni mellettük, mindig mosolyt csalnak a szívembe.Ilyenek ezek az ESZTERDA babák.Egyedi, eredeti, bátor stílusa azóta meghódította a világot.
Vendégségben jártunk nála Hannával. Persze az idő jó részét elbeszélgettük, mert mindig úgy rohan az idő, ha együtt vagyunk.
Egy alkotó műhelyében mi mást érezhet az ember, mint áhítatot? Valamiféle gyönyörű teremtés apró pillanatai, titkai szanaszét. Minden apró részlet, hangulat olyan Eszteres, mint a babák, macskák és asszonyságok élettel teli sora is.
Ebből a kis mesebeli világból, az alkotás pici szentélyéből hoztunk színeket, érzeteket, hangulatokat magunkkal. Fogadjátok szeretettel  tőlünk ennek a szép napnak  képemlékeit ! :)






7 megjegyzés:

  1. Gyönyörű képek, álom-alkotó-világ...

    VálaszTörlés
  2. Azok a pólyásbubák ! :) ...minden egyes darab nagyon szeretni való.

    VálaszTörlés
  3. Szeresd a munkád. Te itt nagyon tehetséges.

    VálaszTörlés
  4. Folyamatosan feszegetik az emberek a kérdést, hogy mitől művész a művész, honnét ismertetik meg.
    Ezeket a képeket nézve egyértelműen megfogalmazódott bennem egy válasz... amikor sugárzó módon jelen van az önazonosság és a harmónia körülötte. IGEN! És amikor két vagy több művész találkozik és együttműködik, akkor mindez hatványozottan lép fel;-)Köszönjük az élményt!

    VálaszTörlés
  5. Köszönjük szépen, Colette ! A "sugárzó" nekem is volt a számon, és a harmónia is jó mérce. Ennek a közösen megélt szép harmóniának a gyümölcsei a képek, a riport.

    VálaszTörlés